Politieke zeepkist: maak een goede keuze bij het stemmen

16 maart 2018, van 16:00 tot 18:30 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

stembureau

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart organiseert FlevoMeer Bibliotheek op vrijdag 16 maart vanaf 16.00 uur de 'Politieke Zeepkist' waarop politieke partijen een podium krijgen.

Zeepkist in Noordoostpolder

De burgers van de Noordoostpolder mogen 21 maart een keuze maken uit de vele partijen die dit jaar meedoen. De gemeenteraad bestaat nu uit 9 fracties. In de huidige samenstelling is het CDA met 7 zetels de grootste partij. Gevolgd door de CU-SGP met 5 zetels. Om iedereen uit te dagen na te denken over de lokale politiek zijn er een aantal stellingen in de bibliotheek opgehangen waarover de bezoekers door middel van Post Its hun mening kunnen geven. Vanaf 23 februari zijn de stellingen te vinden in de bibliotheek. Op 16 maart worden de lokale politieke partijen uitgedaagd hun mening te geven over de stellingen en kunnen zij hun partijprogramma toelichten.

Stellingen

De volgende stellingen staan centraal in de bibliotheek:

•    De poldertoren kan wel afgebroken worden als de herbestemming uitblijft
•    De gemeente moet de grondprijs laten dalen zodat bedrijven zich  sneller in de Noordoostpolder gaan vestigen
•    Leegkomende Boerderijen moeten een andere bestemming krijgen
•    De nieuwe natuur staat boven het  museale belang van Schokland

Politieke partijen en tijden

Op een interactieve manier zullen de politieke partijen hun verkiezingsprogramma presenteren in ongeveer 10 minuten. Daarna is tijd om met de vertegenwoordigers in gesprek te gaan. Hieronder is een overzicht wanneer welke politieke partij het verkiezingsprogramma presenteert:

16:00 uur - VVD
16:15 uur - ChristenUnie / SGP
16:30 uur - Vrije Poldermensen
16:45 uur - CDA
17:00 uur - Politieke Unie Noordoostpolder
17:15 uur - D66
17:30 uur - PvdA
17:45 uur - SP
18:00 uur - Jezus Leeft
18:15 uur - Ons Noordoostpolder

Op 16 maart om 16.00 uur zal de zeepkistsessie van start gaan. Voor de toehoorders is er een kopje koffie, drankje en hapje en uiteraard kan het gesprek met de lijsttrekkers worden aangegaan.