Politieke zeepkist: maak een goede keuze bij het stemmen

16 maart 2018, van 16:00 tot 18:00 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

stembureau

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart organiseert FlevoMeer Bibliotheek op vrijdag 16 maart vanaf 16:00 uur de 'Politieke Zeepkist' waarop politieke partijen een podium krijgen.

Zeepkist in Urk

De burgers van Urk mogen 21 maart een keuze maken uit de vele partijen die dit jaar meedoen. De gemeenteraad groeit met 2 zetels vanwege de steeds groter wordende gemeente.  Ook heeft de kiezer de keuze uit 2 nieuw deelnemende partijen; PVV en Urker Gereformeerde Partij. Om iedereen uit te dagen na te denken over de lokale politiek zijn er een aantal stellingen in de bibliotheek opgehangen waarover de bezoekers door middel van Post Its hun mening kunnen geven. Vanaf 23 februari zijn de stellingen te vinden in de bibliotheek. Op 16 maart worden de lokale politieke partijen uitgedaagd hun mening te geven over de stellingen en kunnen zij hun partijprogramma toelichten.

Stellingen

De volgende stellingen staan centraal in de bibliotheek:

•    Toerisme schaadt de identiteit van Urk
•    Samenwerking met andere gemeenten is onontkoombaar in verband met grote projecten
•    De gemeente moet meer grond aankopen van de buurgemeente
•    Urk moet zich meer profileren als kenniscentrum op het gebied van visserij ontwikkeling
•    Urk moet meer uitgaansmogelijkheden creëren voor de Urker jeugd

Politieke partijen en tijden

Op een interactieve manier zullen de politieke partijen hun verkiezingsprogramma presenteren in ongeveer 10 minuten. Daarna is tijd om met de vertegenwoordigers in gesprek te gaan. Hieronder is een overzicht wanneer welke politieke partij het verkiezingsprogramma presenteert:

16:00 uur - CDA
16:15 uur - ChristenUnie
16:30 uur - PVV
16:45 uur - SGP
17:00 uur - UGP

Op 16 maart om 16.00 uur zal de zeepkistsessie van start gaan. Voor de toehoorders is er een kopje koffie, drankje en hapje en uiteraard kan het gesprek met de lijsttrekkers worden aangegaan.