Pret met letters inloopspreekuur

8 juni 2022, van 15:00 tot 16:00 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Kosten: gratis | Geschikt voor: Ouders van kinderen uit groep 3 en 4

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Iedere tweede woensdag in de maand is er in de bibliotheek spreekuur waar je met je vragen over alles wat met leren lezen, voorlezen en leesplezier te maken heeft, terecht kunt.

Voor ouders

Zit je kind in groep 3 of 4 dan is dit spreekuur speciaal voor jullie. Wij laten je ervaren hoe leuk voorlezen is. Hoe fantastisch het is om samen met je kind zijn eerste boeken te lezen. Maar we beantwoorden ook vragen, bijvoorbeeld welke boeken kies je samen, wat kan ik doen om mijn kind het plezier van lezen te laten ontdekken. Wat kan ik doen om het oefenen leuker te maken.

Lezen is zo belangrijk. Lezen is essentieel voor leren op school. Want wie -met plezier- kan lezen, kan de hele wereld aan en doet mee in onze steeds meer geletterde en multimediale maatschappij. Wie goed leest en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich goed ontwikkelen.

Taalspelletjes

Iedere tweede woensdag in de maand is er in de bibliotheek spreekuur waar je met je vragen over alles wat met leren lezen, voorlezen en leesplezier te maken heeft, terecht kunt. Leesconsulent Marja Spit is aanwezig om je vragen te beantwoorden en jou en je kind te helpen om het leesplezier te vergroten. Ook is er de mogelijkheid om in dit uur een taalspel te lenen om zo het oefenen spelenderwijs te verbeteren. Het juiste boek vinden en plezier in lezen te krijgen is cruciaal om van kinderen goede lezers te maken.