Ronald Nijboer vertelt het verhaal achter zijn debuut

17 mei 2018, van 20:00 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Tabé Indië, tabé Java is het verhaal van de opa van Ronald Nijboer, die in 1945 als oorlogsvrijwilliger naar Indië reisde. Zijn kleinzoon heeft zeventig jaar later de reis van Evert-Jan Nijboer gereconstrueerd en het verhaal opgeschreven. Over deze zoektocht vertelt Ronald Nijboer in FlevoMeer Bibliotheek op donderdag 17 mei a.s.

Drie jaar na het overlijden van Evert-Jan Nijboer vindt zijn kleinzoon de spullen van opa uit diens legerkist. Hoewel zijn opa altijd heeft gezwegen, blijkt nu opeens hoeveel impact het verblijf in Indië heeft gehad: drie dagboeken, een fotoalbum, losse foto’s , ruim 300 brieven zijn bewaard gebleven. Ronald Nijboer duikt in het verhaal en meer. Hij onderzoekt het lot van de oorlogsvrijwilligers, die altijd een status aparte hielden en verdiept zich in de vraag waarom een hele generatie Indiëgangers heeft gezwegen.

De lezing begint om 20.00 uur en entree kost € 5,-, voor donateurs van SCAB en Stichting Urk in Oorlogstijd is de lezing gratis toegankelijk .
Benieuwd naar zijn boek? Het boek is bij de bibliotheek te leen.

Foto: Wim van de Hulst