Schrijfcafé

13 december 2021, van 10:30 tot 12:30 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: € 15,00

FlevoMeer Bibliotheek en De Schrijverij organiseren het Schrijfcafé. Iedereen is welkom om zijn of haar pen te laten spreken.

Schrijven opent luikjes

Schrijven is een middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles. Het werkt verhelderend en het schept orde. Het werkt als een soort luikje naar je innerlijk en naar herinneringen. Elk Schrijfcafé heeft een boek als inspiratiebron.

Inspiratie: Thuis

Deze atlas vertelt je niet waar je bent, zoals we met wegenkaarten gewend zijn, maar wel wat je tijdens je levensreis kunt meemaken. Ambities, mogelijkheden, sterktes en krachten, zekerheden en twijfels, alle menselijke belevingen vind je hier. Er zijn zeeën, gebergten, steden, rivieren, wegen, landschappen en allemaal vertellen ze ons niet de weg, maar iets over onze beleving. Deze ochtend gaan we kijken wat wij thuis vinden en maken er onze eigen kaart van.

Geen atlas dus zoals we van school kennen, maar een tocht door ons leven waar je van het kastje naar de muur kunt en waar je zelfs op meer plaatsen tegelijk kunt zijn, waar je kunt dwalen, maar niet verdwalen.

Het is een bron van inspiratie voor ons als schrijvers.

Schrijfcafé

Iedereen die zich wil laten inspireren door de pen, meer inzicht wil krijgen in zichzelf of het gewoon leuk vindt om samen per pen op ontdekkingsreis te gaan, is van harte uitgenodigd bij het Schrijfcafé. Ervaring met of talent voor schrijven is niet nodig. Iedereen kan het. Met verschillende schrijftechnieken en creatieve en speelse schrijfoefeningen word je uitgedaagd om te schrijven wat voor jou belangrijk is. Deelname aan het Schrijfcafé kost 15 euro. Neem wel zelf pen en papier mee.