Schrijven opent luikjes

9 december 2019, van 10:30 tot 12:30 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: € 15,00

FlevoMeer Bibliotheek en De Schrijverij organiseren het Schrijfcafé. Iedereen is welkom om zijn of haar pen te laten spreken.

Schrijven opent luikjes

Schrijven is een middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles. Het werkt verhelderend en het schept orde. Het werkt als een soort luikje naar je innerlijk en naar herinneringen. Elk Schrijfcafé heeft een boek als inspiratiebron.

Inspiratie: liefde

In Wat het hart verwoest volgen we de hoofdpersoon Cyril gedurende zijn hele leven. Hij groeit op in een excentriek pleeggezin in conservatief katholiek Ierland. Zijn halve leven worstelt hij met zijn homoseksualiteit en pas als hij echt uit de kast is gekomen, kan hij zich laten zien als de mooie persoonlijkheid die hij in feite is.
Hoe authentieker een mens is, hoe plezieriger. Maar wanneer zijn we authentiek? Acceptatie van wie we werkelijk zijn maakt gelukkig, maar soms is er een half mensenleven nodig om zover te komen. In dit schrijfcafé gaan we per pen op zoek naar ons authentieke zelf en onthullen daarmee weer een stukje van ons levenspad. Nieuwsgierig geworden? Schrijf gerust een keer mee. Je hoeft het boek van Boyne niet gelezen te hebben. En je hoeft ook geen ervaring met schrijven te hebben. Je zult versteld staan waar de pen je brengt.

Schrijfcafé

Iedereen die zich wil laten inspireren door de pen, meer inzicht wil krijgen in zichzelf of het gewoon leuk vindt om samen per pen op ontdekkingsreis te gaan, is van harte uitgenodigd bij het Schrijfcafé. Ervaring met of talent voor schrijven is niet nodig. Iedereen kan het. Met verschillende schrijftechnieken en creatieve en speelse schrijfoefeningen word je uitgedaagd om te schrijven wat voor jou belangrijk is. Deelname aan het Schrijfcafé kost 15 euro. Neem wel zelf pen en papier mee.