Schrijven opent luikjes

11 november 2019, van 10:30 tot 12:30 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: € 15,00

FlevoMeer Bibliotheek en De Schrijverij organiseren het Schrijfcafé. Iedereen is welkom om zijn of haar pen te laten spreken.

Schrijven opent luikjes

Schrijven is een middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles. Het werkt verhelderend en het schept orde. Het werkt als een soort luikje naar je innerlijk en naar herinneringen. Elk Schrijfcafé heeft een boek als inspiratiebron.

Inspiratie: liefde

In het boek Vloed van Susan Smit kiest de hoofdpersoon, een vriendin van dichteres Henriette Roland Holst, haar eigen geliefde. Zeer tegen de zin van haar welgestelde vader. Het verhaal gaat over hoop en wanhoop, over het maken van eigen keuzes en over de kracht van de liefde. Per pen gaan we op zoek naar de liefde die we in ons eigen leven tegenkomen, en welke keuzes we daarin maken. Wat betekent geliefd zijn in jouw leven?

Schrijfcafé

Iedereen die zich wil laten inspireren door de pen, meer inzicht wil krijgen in zichzelf of het gewoon leuk vindt om samen per pen op ontdekkingsreis te gaan, is van harte uitgenodigd bij het Schrijfcafé. Ervaring met of talent voor schrijven is niet nodig. Iedereen kan het. Met verschillende schrijftechnieken en creatieve en speelse schrijfoefeningen word je uitgedaagd om te schrijven wat voor jou belangrijk is. Deelname aan het Schrijfcafé kost 15 euro. Neem wel zelf pen en papier mee.