Schrijfcafé

13 juni 2022, van 10:30 tot 12:30 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: € 15,00

FlevoMeer Bibliotheek en De Schrijverij organiseren het Schrijfcafé. Iedereen is welkom om zijn of haar pen te laten spreken.

Schrijven opent luikjes

Schrijven is een middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles. Het werkt verhelderend en het schept orde. Het werkt als een soort luikje naar je innerlijk en naar herinneringen. Elk Schrijfcafé heeft een boek als inspiratiebron.

Inspiratie: Inzicht

Deze ochtend draait om het boek Volgens Proust van Steenhuis en Bukman. De vragenlijst van Marcel Proust is een begrip in de schrijverswereld. Ogenschijnlijk simpele vragen geven een scherp inzicht in wie je bent. Steenhuis en Bukman hebben Proust gebruikt als inspiratie om uitspraken van bekende en minder bekende mensen te vertalen naar boeiende vragen. Hun boek bestaat uit louter vragen en uitspraken, op elke bladzijde één. Eenvoudig, maar bij nader overdenkend diepgaand. In dit Schrijfcafe gaan we enkele van die vragen beantwoorden. We laten ons verrassen over de nieuwe inzichten die het ons wellicht brengt.

Kom gerust een keer meeschrijven en laat u vinden door de pen. U zult versteld staan over de mooie teksten die ineens op papier staan.

Je hoeft het boek niet gelezen te hebben om mee te schrijven.

Schrijfcafé

Iedereen die zich wil laten inspireren door de pen, meer inzicht wil krijgen in zichzelf of het gewoon leuk vindt om samen per pen op ontdekkingsreis te gaan, is van harte uitgenodigd bij het Schrijfcafé. Ervaring met of talent voor schrijven is niet nodig. Iedereen kan het. Met verschillende schrijftechnieken en creatieve en speelse schrijfoefeningen word je uitgedaagd om te schrijven wat voor jou belangrijk is. Deelname aan het Schrijfcafé kost 15 euro. Neem wel zelf pen en papier mee.