Schrijven opent luikjes

17 juni 2019, van 14:00 tot 16:00 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: € 15,00

FlevoMeer Bibliotheek en De Schrijverij organiseren het Schrijf café. Iedereen is welkom om zijn of haar pen te laten spreken.

Schrijven opent luikjes

Schrijven is een middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles. Het werkt verhelderend en het schept orde. Het werkt als een soort luikje naar je innerlijk en naar herinneringen.

Schrijf café

Iedereen die zich wil laten inspireren door de pen, meer inzicht wil krijgen in zichzelf of het gewoon leuk vindt om samen per pen op ontdekkingsreis te gaan, is van harte uitgenodigd bij het Schrijf café. Ervaring met of talent voor schrijven is niet nodig. Iedereen kan het. Met verschillende schrijftechnieken en creatieve en speelse schrijfoefeningen word je uitgedaagd om te schrijven wat voor jou belangrijk is. Deelname aan het Schrijfcafé kost 15 euro en opgeven kan via de knop hieronder. Neem wel zelf pen en papier mee.

Inspiratie

Onder het genot van een kop koffie of thee je laten inspireren door het boek Op zoek naar de hemel van Hans Peter Roel.

Het verhaal gaat over een jonge vrouw, Eva, die haar jeugd als zwaar heeft ervaren en nu op zoek gaat naar wie ze eigenlijk is. Haar vader heeft op zijn sterfbed tegen haar als klein meisje gezegd dat hij in de hemel op haar wacht. Eva onderneemt een tocht naar India en naar Santiago, waar ze leert mediteren en loslaten. Een dagboek onthult haar uiteindelijk de weg naar een gelukkig leven.

Het boek bevat vele thema’s om over te schrijven. Voor deze schrijfsessie gaan we op verkenningstocht wat het woord “Samen” in ons leven betekent. In juni zullen we nog eens over dit boek schrijven rondom het thema: Geluk.