Schrijven opent luikjes

12 november 2018, van 14:00 tot 16:00 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: € 15,00

FlevoMeer Bibliotheek en De Schrijverij organiseren het Schrijf café. Iedereen is welkom om zijn of haar pen te laten spreken.

Schrijven opent luikjes

Schrijven is een middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles. Het werkt verhelderend en het schept orde. Het werkt als een soort luikje naar je innerlijk en naar herinneringen.

Schrijfcafé

Iedereen die zich wil laten inspireren door de pen, meer inzicht wil krijgen in zichzelf of het gewoon leuk vindt om samen per pen op ontdekkingsreis te gaan, is van harte uitgenodigd bij het Schrijfcafé. Ervaring met of talent voor schrijven is niet nodig. Iedereen kan het. Met verschillende schrijftechnieken en creatieve en speelse schrijfoefeningen word je uitgedaagd om te schrijven wat voor jou belangrijk is. Deelname aan het Schrijfcafé kost 15 euro en opgeven kan via de knop hieronder. Neem wel zelf pen en papier mee.

Inspiratie

Als inspiratiebron is deze keer gekozen voor Het boek “De Atlas van de Belevingswereld”. De Atlas van de Belevingswereld lijkt ogenschijnlijk op de atlas die we van school kennen, maar de landkaarten vertellen ons niet waar we zijn of waar een dorp of stad ligt, maar vooral wat je allemaal in je leven kunt meemaken. Menselijke zwaktes en sterkten, zekerheden en twijfels, het is er allemaal te vinden. Het is een tocht langs je ambities en mogelijkheden. Er zijn steden, zeeën, bergen, rivieren, kastelen, tempels, wegen en spoorlijnen, alleen gaat het hier om ons doen, denken en voelen. Zo is er de Zee van Mogelijkheden, de stad Groei en de rivier Tomeloos, de berg Energie etc. De tekeningen en benamingen inspireren om te onderzoeken hoe het zit met het landschap van ons eigen leven.

Schrijfinspiratie komt deze keer van de kaart Passie. Aan de hand van het landschap op die kaart gaan we op verkenning naar eigen ervaringen. De Atlas biedt veel mogelijkheden om te schrijven. Na afloop van de schrijfsessie heb je een scala aan onderwerpen om thuis verder over te schrijven.