Schrijfcafé

11 oktober 2021, van 10:30 tot 12:30 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: € 15,00

FlevoMeer Bibliotheek en De Schrijverij organiseren het Schrijfcafé. Iedereen is welkom om zijn of haar pen te laten spreken.

Schrijven opent luikjes

Schrijven is een middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles. Het werkt verhelderend en het schept orde. Het werkt als een soort luikje naar je innerlijk en naar herinneringen. Elk Schrijfcafé heeft een boek als inspiratiebron.

Inspiratie: Kracht

Tijdens deze schrijfochtend laten we ons inspireren door het boek van Suzan Smit: De heks van Limbricht.

De hoofdfiguur, Entgen, is een krachtige vrouw, die heel haar leven haar eigen gang gaat en zich weinig aantrekt van conventies. Ze heeft verstand van de natuur en producten die geneeskrachtig zijn. Met deze kennis helpt ze verschillende dorpelingen. Maar dan wordt ze beschuldigd van hekserij en belandt ze in de kerker in afwachting op haar berechting. Vanuit die kerker vertelt ze de lezer haar levensverhaal. Het verhaal speelt rond 1650 en is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen.

De kracht van Entgen, haar moed om te blijven bij haar eigen waarden, inspireert om te verkennen waar onze eigen kracht zit, waar wij kracht door krijgen en aan wat of wie wij kracht geven. De oefeningen in dit schrijfcafe wijzen ons de weg naar onze innerlijke wijsheid.

Je hoeft het boek niet gelezen te hebben om mee te schrijven. Een open mind is voldoende om te komen tot mooie teksten die je zomaar kunnen verrassen.

Schrijfcafé

Iedereen die zich wil laten inspireren door de pen, meer inzicht wil krijgen in zichzelf of het gewoon leuk vindt om samen per pen op ontdekkingsreis te gaan, is van harte uitgenodigd bij het Schrijfcafé. Ervaring met of talent voor schrijven is niet nodig. Iedereen kan het. Met verschillende schrijftechnieken en creatieve en speelse schrijfoefeningen word je uitgedaagd om te schrijven wat voor jou belangrijk is. Deelname aan het Schrijfcafé kost 15 euro. Neem wel zelf pen en papier mee.