Schrijven opent luikjes

14 januari 2019, van 10:30 tot 12:30 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: € 15,00

FlevoMeer Bibliotheek en De Schrijverij organiseren het Schrijf café. Iedereen is welkom om zijn of haar pen te laten spreken.

Schrijven opent luikjes

Schrijven is een middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles. Het werkt verhelderend en het schept orde. Het werkt als een soort luikje naar je innerlijk en naar herinneringen.

Schrijf café

Iedereen die zich wil laten inspireren door de pen, meer inzicht wil krijgen in zichzelf of het gewoon leuk vindt om samen per pen op ontdekkingsreis te gaan, is van harte uitgenodigd bij het Schrijf café. Ervaring met of talent voor schrijven is niet nodig. Iedereen kan het. Met verschillende schrijftechnieken en creatieve en speelse schrijfoefeningen word je uitgedaagd om te schrijven wat voor jou belangrijk is. Deelname aan het Schrijfcafé kost 15 euro en opgeven kan via de knop hieronder. Neem wel zelf pen en papier mee.

Inspiratie

Onder het genot van een kop koffie of thee je laten inspireren door het boek Wees onzichtbaar van Murat Isik. De hoofdpersoon in dit boek is Metin, een schoolgaande jongen die met zijn Turkse ouders verhuist van Duitsland naar Nederland, naar De Bijlmer. Natuurlijk loopt hij tegen aanpassingsproblemen aan maar hij is jong genoeg om er uiteindelijk een plezierige jeugd te hebben, ondanks de moeizame relatie met zijn vader.
Het boek gaat over de ontwikkelingen in de Bijlmer en vooral over de vele cultuurverschillen tussen de bewoners en met de Nederlandse samenleving.

In deze schrijfsessie laat jij je door de pen vertellen hoe jij zelf omgaat met onbekende situaties. Vervolgens dompel je je onder in juist die vertrouwde situatie van het ouderlijk huis. Ook daarover weet de pen te vertellen.