Schrijfmarathon Amnesty International in FlevoMeer Bibliotheek Dronten

8 december 2017, van 14:00 tot 20:30 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Schrijf met Amnesty International een brief om aandacht te vragen voor ernstige schendingen van de rechten van de mens.

Kom ook in actie tijdens Amnesty’s Schrijfmarathon!

Elk jaar in de maand december schrijven, verspreid over de hele wereld, mensen in bibliotheken, buurthuizen, scholen, supermarkten en cafés, miljoenen brieven en kaarten. Ze schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen.

In FlevoMeer Bibliotheek Dronten is op vrijdag 8 december gelegenheid om brieven te schrijven van 10.00 uur tot 17.00 uur. Al het nodige materiaal is daar aanwezig.Elke handgeschreven brief is waardevol, of je er nu één, dertig of vijftig schrijft. Alle brieven die wereldwijd worden geschreven, vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker, folteraar of tiran. Ook de brieven voor de slachtoffers zijn heel belangrijk. Te weten dat er mensen over de hele wereld voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden. De officiële datum van de schrijfmarathon is 10 december, de dag van de rechten van de mens, maar elke groep mag een datum bepalen voor de schrijfactie die beter geschikt is. Daarom is in Dronten gekozen voor 8 december. Kom naar FlevoMeer Bibliotheek Dronten en schrijf voor gerechtigheid en vrijheid. Het helpt echt!
Kijk voor meer informatie op de website van Amnesty International.