Schrijfactie Amnesty International in Emmeloord

10 december 2018, van 09:30 tot 20:00 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Schrijf met Amnesty International een brief om aandacht te vragen voor ernstige schendingen van de rechten van de mens.

Op deze dag in 1948 werd door de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens afgekondigd. Amnesty International – en ook de afdeling Nederland – organiseert elk jaar rond deze dag een schrijfmarathon met als doel zoveel mogelijk brieven aan autoriteiten te schrijven om mensenrechtenactivisten, met name politieke en gewetensgevangenen, vrij te krijgen of op zijn minst aandacht te vragen voor hun situatie.
Vrouwen die hun nek durven uit te steken voor mensenrechten krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting. Dit jaar is daarom gekozen voor het schrijven voor 9 sterke vrouwen, mensenrechtenactivisten van over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land.

Ook in Emmeloord kunt u meedoen aan de wereldwijde schrijfmarathon. Amnesty Noordoostpolder nodigt u van harte uit op maandag 10 december, van 9.30 tot 20.00 uur om naar de bibliotheek te komen en te schrijven. U bent van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op de website van Amnesty International.