Schrijf café

10 december 2018, van 14:00 tot 16:00 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: € 15,-

Schrijven is een middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles.

Schrijven opent luikjes

Het werkt verhelderend en het schept orde. Het werkt als een soort luikje naar je innerlijk en naar herinneringen. ‘Soms sta je versteld waar de pen je brengt’, vertelt Truus van De Schrijverij. ‘Je legt nieuwe verbanden of herinnert je dingen die je allang vergeten dacht te zijn. Voordat je het weet zit je op een nieuw spoor. En het fijne is dat je er helemaal geen schrijftalent voor hoeft te hebben. Iedereen kan het.’

Thema

Ieder leven bestaat uit hoofdstukken, soms gemarkeerd door belangrijke of ingrijpende gebeurtenissen. Op deze schrijfmiddag kunnen deelnemers onderzoeken over welk hoofdstuk zij wellicht een boekje open kunnen doen. Hoeveel pagina’s tellen we en wat voor soort boek zijn we? 

Als inspiratiebron is deze keer gekozen voor het boek Wild van Cheryl Strayed met het thema Verandering.
In dit boek vertelt een vrouw over haar belevenissen tijdens haar 1700 km lange voettocht door de wildernis nadat ze is vastgelopen in haar leven. De tocht moet een kentering in haar leven brengen. ‘Ik moet veranderen. Niet om een ander mens te worden, maar om te worden wie ik ooit was’ schrijft ze.

Per pen gaan we op zoek naar de dingen in ons eigen leven die we willen vasthouden omdat ze bij ons passen en naar hetgeen we los willen laten of veranderen. Met het nieuwe jaar 2019 in zicht leidt dit misschien wel tot mooie voornemens. Nieuwsgierig geworden? Kom vooral meeschrijven. Ervaring met of talent voor schrijven is niet nodig. Iedereen kan het.

Elke maand

FlevoMeer Bibliotheek Dronten organiseert samen met De Schrijverij uit Biddinghuizen elke maand een Schrijf café. Elk Schrijf café staat op zichzelf, heeft een eigen thema en is toegankelijk voor wie zin heeft om een keer mee te schrijven. Het Schrijf café is van 14.00 tot 16.00 uur.