Schrijf café

11 februari 2019, van 14:00 tot 16:00 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: € 15,-

Schrijven is een middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles.

Schrijven opent luikjes

Het werkt verhelderend en het schept orde. Het werkt als een soort luikje naar je innerlijk en naar herinneringen. ‘Soms sta je versteld waar de pen je brengt’, vertelt Truus van De Schrijverij. ‘Je legt nieuwe verbanden of herinnert je dingen die je allang vergeten dacht te zijn. Voordat je het weet zit je op een nieuw spoor. En het fijne is dat je er helemaal geen schrijftalent voor hoeft te hebben. Iedereen kan het.’

Thema

Onder het genot van een kop koffie of thee je laten inspireren door het boek Het werk van Etty Hillesum.

Etty Hillesum schrijft tijdens WOII in haar dagboeken, eerst vanuit haar kamer in Amsterdam en later vanuit Westerbork. Ondanks de verschrikkingen die op haar pad komen, blijft zij het leven steeds positief benaderen. Ze weet steeds weer de narigheden om te buigen naar iets waar ze van leert en zo in haar hart te ontkomen aan de machten die haar en haar volk naar de ondergang willen brengen. In 1943 komt zij in Auschwitz aan haar einde.

Citaten uit haar werk zullen model staan om per pen te grasduinen in ons eigen leven, in onze eigen moed en ethiek van het leven.

Elke maand

FlevoMeer Bibliotheek Dronten organiseert samen met De Schrijverij uit Biddinghuizen elke maand een Schrijf café. Elk Schrijf café staat op zichzelf, heeft een eigen thema en is toegankelijk voor wie zin heeft om een keer mee te schrijven. Het Schrijf café is van 14.00 tot 16.00 uur.