Schrijf café

8 april 2019, van 14:00 tot 16:00 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: € 15,-

Schrijven is een middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles.

Schrijven opent luikjes

Het werkt verhelderend en het schept orde. Het werkt als een soort luikje naar je innerlijk en naar herinneringen. ‘Soms sta je versteld waar de pen je brengt’, vertelt Truus van De Schrijverij. ‘Je legt nieuwe verbanden of herinnert je dingen die je allang vergeten dacht te zijn. Voordat je het weet zit je op een nieuw spoor. En het fijne is dat je er helemaal geen schrijftalent voor hoeft te hebben. Iedereen kan het.’

Thema welkome gasten

Het thema van het Schrijfcafé is deze keer: welkome gasten. Het gedicht De herberg nodigt uit om op een andere manier te kijken naar de dingen die op ons levenspad komen. Als we zowel de mooie dingen als de minder positieve gebeurtenissen welkom heten in ons leven, leven we vrijer en echter. Bovendien zullen we ontdekken dat beide ons iets te bieden hebben. Aan de hand van eenvoudige en speelse opdrachten rondom dit gedicht leidt de pen je naar hoekjes uit je leven die je misschien wel vergeten dacht te zijn.

Elke maand

FlevoMeer Bibliotheek Dronten organiseert samen met De Schrijverij uit Biddinghuizen elke maand een Schrijf café. Elk Schrijf café staat op zichzelf, heeft een eigen thema en is toegankelijk voor wie zin heeft om een keer mee te schrijven. Het Schrijf café is van 14.00 tot 16.00 uur.