Schrijf café

10 september 2018, van 10:30 tot 12:30 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: €15,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijven is een middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles.

Schrijven opent luikjes

Het werkt verhelderend en het schept orde. Het werkt als een soort luikje naar je innerlijk en naar herinneringen. ‘Soms sta je versteld waar de pen je brengt’, vertelt Truus van De Schrijverij. ‘Je legt nieuwe verbanden of herinnert je dingen die je allang vergeten dacht te zijn. Voordat je het weet zit je op een nieuw spoor. En het fijne is dat je er helemaal geen schrijftalent voor hoeft te hebben. Iedereen kan het.’

Inspiratie

Als inspiratiebron is deze keer gekozen voor Het boek “Hou van mij” van Ted van Lieshout. Ted van Lieshout schrijft, dicht en werkte mee aan verschillende televisieseries zoals SesamStraat. Hij heeft oog voor het gewone in het bijzondere en het bijzondere in het gewone. Zijn gedichtjes en verhalen zijn schijnbaar eenvoudig, maar schetsen een wereld die wij volwassenen meestal over het hoofd zien, maar direct herkennen als hij erover schrijft.

Thema

Ieder leven bestaat uit hoofdstukken, soms gemarkeerd door belangrijke of ingrijpende gebeurtenissen. Op deze schrijfmiddag kunnen deelnemers onderzoeken over welk hoofdstuk zij wellicht een boekje open kunnen doen. Hoeveel pagina’s tellen we en wat voor soort boek zijn we? Tijdens het Schrijf café wordt er een klein tipje van de persoonlijke sluier opgelicht. De kans is levensgroot dat de middag onderwerpen oplevert waar u thuis verder over wilt schrijven.

Elke maand

FlevoMeer Bibliotheek Dronten organiseert samen met De Schrijverij uit Biddinghuizen elke maand een schrijfcafé. Elk Schrijf café staat op zichzelf, heeft een eigen thema en is toegankelijk voor wie zin heeft om een keer mee te schrijven. Het Schrijf café is van 14.00 tot 16.00 uur.