Schrijfworkshop Korte verhalen leren schrijven

25 april 2019, van 19:30 tot 22:00 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Kosten: € 5,00

Als voorbereiding op de Urker Verhalenprijswedstrijd, is er op donderdag 25 april een schrijfworkshop Korte verhalen leren schrijven.

Urk zoekt schrijftalent

In navolging van de Kunstprijs, die iedere drie jaar wordt gehouden, komt er nu een Urker Verhalenprijs. De gemeente Urk geeft een financiële bijdrage om dit mogelijk te maken. Voorwaarde is dat het verhaal in het Urkers moet worden ingeleverd. Een flyer met wedstrijdvoorwaarden is vanaf 26 april op te halen bij de bibliotheek, Cultuur-Eus of via onze website.

Een goede voorbereiding is het halve werk

De bekende schrijfster Greetje van de Berg geeft twee schrijfworkshops in de bibliotheek ter voorbereiding op de wedstrijd. Dit zal gaan over personages, perspectief, verhaallijn, inspiratie en creatief schrijven. Deze avonden zijn op donderdag 11 en 25 april, kosten € 5,00 per workshop. De aanvang is 19:30 uur op beide avonden.

Aftrap

Op donderdag 25 april zal de officiële start van de verhalenwedstrijd zijn. Wethouder van kunst & cultuur, Freek Brouwer, zal dan het eerste exemplaar van de flyer met wedstrijdvoorwaarden in ontvangst nemen. De organisatie is in handen van Stichting Urker Taol, Cultuur-Eus Tromp de Vries, FlevoMeer Bibliotheek Urk en SCAB.