Taalmarkt 'Taal opent grenzen'

12 oktober 2017, van 11:00 tot 14:00 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Carrefour en ROC Friese Poort organiseren Taalmarkt.

Diverse organisaties op het gebied van het leren van Nederlands en digitale vaardigheden presenteren deze dag hun aanbod. Niet alleen anderstaligen kunnen zo kennismaken met de mogelijkheden om Nederlands te leren, maar ook laaggeletterden en overige belangstellenden kunnen hier terecht.

In Flevoland is 12,2% van de bevolking laaggeletterd. Dit betekent dat bijna 50.000 mensen in onze omgeving niet of nauwelijks kunnen lezen en/of schrijven en dus moeite hebben met het ontvangen en het toepassen van informatie. Dit heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven. Laaggeletterden zijn minder zelfredzaam, minder sociaal actief en ze lopen grotere risico's op het gebied van gezondheid. Hoe is dat als je een bijsluiter niet kunt lezen, wat is de bedoeling van het formulier met het logo van de gemeente en wat moet ik met de brief van school die de kinderen meenemen? 

De Taalmarkt in FlevoMeer Bibliotheek is bedoeld voor iedereen die met taal en mensen te maken heeft. In een gezellige omgeving krijgt de bezoeker een mooi overzicht van de diverse mogelijkheden om op het gebied van taal en digitale vaardigheden de eigen grenzen en die van anderen te verbreden.