Taalmarkt in Urk

14 maart 2018, van 16:00 tot 20:00 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Kosten: gratis

Op woensdag 14 maart is er in FlevoMeer Bibliotheek Urk een Taalmarkt.

De Taalmarkt is voor iedereen die met taal en mensen te maken heeft. In een gezellige omgeving krijgt de bezoeker een mooi overzicht van de diverse mogelijkheden op het gebied van taal en digitale vaardigheden.
Verschillende organisaties presenteren deze dag hun aanbod. Niet alleen anderstaligen kunnen zo kennismaken met de mogelijkheden om Nederlands te leren, maar ook laaggeletterden en mogelijke taalmaatjes kunnen hier terecht.

Moeite met lezen en schrijven

In Flevoland is 12,2 procent van de bevolking laaggeletterd. Dit betekent dat bijna 50.000 mensen in onze omgeving niet of nauwelijks kunnen lezen en/of schrijven en dus moeite hebben met het ontvangen en het toepassen van informatie. Dit heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven. Laaggeletterden zijn minder zelfredzaam, minder sociaal actief en ze lopen grotere risico's op het gebied van gezondheid. Hoe is dat als je een bijsluiter niet kunt lezen, wat is de bedoeling van het formulier met het logo van de gemeente en wat moet ik met de brief van school die de kinderen meenemen?

De taalmarkt wordt georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek Urk, Caritas, ROC Friese Poort, Werckpost en Bij Bosshardt.