Maak je eigen tekening bij een verhaal

25 september 2019, van 14:00 tot 15:00 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Altijd al een bekende schrijver of illustrator willen ontmoeten? Dit kan op woensdag 25 september van 14.00 tot 15.00 uur in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Rian Visser geeft dan een workshop over hoe je een tekening kunt maken naar aanleiding van het verhaal dat zij vertelt.

Het is voor kinderen heel leuk om te ontdekken dat er achter een boek een schrijver of een illustrator zit. Tijdens de workshop vertelt Rian Visser over zichzelf en kunnen de kinderen vragen stellen, maar natuurlijk worden er ook mooie tekeningen gemaakt. Na de workshop worden de gemaakte tekeningen een week lang tentoongesteld in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder.

Rian Visser

Rian Visser is geboren in 1966 en woont in Haarlem. Toen ze vier jaar was, ontdekte ze dat kriebeltjes op papier iets betekenden. Toen Rian acht jaar was, kreeg ze de typemachine van haar opa, waarop ze gedichten schreef. Daar maakte ze boekjes van die ze uitdeelde in haar familie. Toen wist Rian dat ze later schrijver wilde worden. Sinds ze de kunstacademie heeft afgerond, werkt ze onder meer als grafisch vormgever, vooral in de boekvormgeving. Ze heeft onder andere de boeken van de Grijze Jager en Broederband vormgegeven. Inmiddels heeft Rian Visser ook ruim 100 kinderboeken geschreven. Bekende kinderboeken van haar hand zijn: Nippertje, Hieper, Hier is pier, Daar komt aap, Timo en het toverstokje, Blitz!, Robotoorlog en Het lettercircus. Sinds 2016 behoort zij tot de vaste medewerkers van het tijdschrift DICHTER. van uitgeverij Plint.

Deelname aan de workshop is gratis, maar meld je wel aan via de knop hieronder, want vol is vol!