Al onze vestigingen zijn voorlopig nog gesloten. Met de Afhaalbieb is het nog steeds mogelijk om materiaal te lenen. Wil je weten wat de bibliotheek nog meer te bieden heeft? Bekijk dan onze Tips voor Thuis voor jeugd, jongeren en volwassenen. Meer informatie over de sluiting vind je op deze pagina.

Photoshop een tijdsverwisseling (8 tot 12 jaar)

7 mei 2021, van 15:00 tot 16:30 | Online

Kosten: Gratis

Wil jij anderen voor de gek houden door allemaal moderne dingen in een oude foto te plaatsen? Of wil je je eigen zoekplaatjes maken? Doe dan mee aan deze leuke workshop.

We gaan een tijdverwisseling ofwel een 'anachronisme' maken met Pixlr, een gratis online photoshop-programma. 'Ana' betekent verkeerd en 'chrono' is tijd. We gaan dus dingen uit verschillende tijden samenvoegen. We beginnen met een hele oude foto of een antiek schilderij. Daar voegen we moderne spullen en apparaten aan toe. Door met filters te werken valt het haast niet op dat de nieuwe spullen niet thuishoren op de oude foto. Zo krijg je een grappig zoekplaatje.

Hoe werkt het?

Bij elke workshop vind je een lijst met benodigdheden en een Zoom link. Verzamel de benodigdheden en leg ze klaar. Op de aangegeven datum en tijdstip klik je op de Zoom link en volg je de KidsLab workshop. Aanmelden is niet nodig.

Dit heb je nodig

  • een computer/laptop met internetverbinding (Open de Zoom link op een 2e laptop of tablet)
  • download via tetem.nl een map met daarin de foto's waarmee je gaat werken
  • ga naar https://pixlr.com