Al onze vestigingen zijn voorlopig nog gesloten. Met de Afhaalbieb is het nog steeds mogelijk om materiaal te lenen. Wil je weten wat de bibliotheek nog meer te bieden heeft? Bekijk dan onze Tips voor Thuis voor jeugd, jongeren en volwassenen. Meer informatie over de sluiting vind je op deze pagina.

Mobielsticker ontwerpen in Inkscape (9 tot 12 jaar)

5 mei 2021, van 15:00 tot 16:30 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wil jij je telefoon, laptop of tablet opvrolijken met een leuke sticker? En dan ook nog een die jij zelf gemaakt hebt? Doe dan mee met deze leuke workshop!

Wat je op jouw telefoon of laptop doet is heel persoonlijk dus is het logisch om ook de buitenkant uniek te maken. Met het programma Inkscape kun je zelf een eigen sticker ontwerpen die we bij Tetem voor je uit kunnen snijden met een lasercutter. Dit is een apparaat dat met een dunne laserstraal door allerlei materialen kan snijden. Plak je zelfontworpen sticker op je telefoon(hoesje) of laptop, dan weet iedereen direct dat dit jouw apparaat is!

Let op: Het ontwerpen van de stickers is helemaal gratis. Wil je de stickers laten uitsnijden, dan betaal je hiervoor een klein bedrag. Download hiervoor het bestelformulier onderaan deze pagina. Dit wordt verder uitgelegd door de Labcoach tijdens de workshop.

Hoe werkt het?

Bij elke workshop vind je een lijst met benodigdheden en een Zoom link. Verzamel de benodigdheden en leg ze klaar. Op de aangegeven datum en tijdstip klik je op de Zoom link en volg je de KidsLab workshop. Aanmelden is niet nodig.

Dit heb je nodig

  • een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet)
  • het programma Inkscape op de extra laptop (gratis te downloaden via: https://inkscape.org/ (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop)