Zilte Zee, Zoete Dromen - Het Spektakel van Lelystad

21 juni 2018 t/m 23 juni 2018 | Zilverparkkade

Kosten: € 17,50 tot € 24,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

‘Zilte zee, zoete dromen’ wordt hét Spektakel van en voor Lelystedelingen. Lelykracht zet op 21, 22 en 23 juni een spectaculaire muziektheatervoorstelling neer op de Zilverparkkade.

‘Zilte Zee, Zoete Dromen’

Lelystad begon jaren geleden als een droom. Cornelis Lely liet een stad oprijzen uit de Zuiderzee, maar ondanks alle mooie plannen verviel de stad in allerlei eilandjes van bewoners met verschillende gewoontes. Lelystad was geen fijne plek om te wonen. Nu breken nieuwe tijden aan: moderne woonwijken, jachthavens, prachtige natuur, Bataviastad en natuurlijk de uitbreiding van het vliegveld.

Op de achtergrond van het ontstaan van Lelystad speelt een ware vete tussen de families Van Heumen en Krabbe. Reder Zeus van Heumen gaat in de vorige eeuw failliet, nadat zijn viskotter ‘De Poseidon’ ten onder gaat in een Zuiderzeestorm. Hij legt de schuld neer bij de ‘dronken’ kapitein Kik Krabbe, de enige overlevende van de scheepsramp. Hun kleinkinderen Roos van Heumen en Teun Krabbe zijn echter al vanaf de kleuterschool gek op elkaar, maar beide families kunnen de geschiedenis niet zomaar opzij zetten voor hun liefde. Na jarenlange omzwervingen komen Teun en Roos elkaar onverwacht weer tegen tijdens de 50e verjaardag van Lelystad. Is er na al die jaren wél ruimte voor hun liefde? Je

Kaartverkoop

Er zijn drie voorstellingen op 21, 22 en 23 juni. Er is slechts beperkt plek, dus wees er snel bij en koop je kaartje op www.agora-lelystad.nl.