Klein is fijn, een avond over Tiny Housing

20 september 2018, van 19:30 tot 21:30 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: gratis

Tiny Housing, of klein wonen, krijgt in Nederland steeds meer belangstelling. In Dronten is het eerste Tiny House zelfs al gebouwd. Om deze nieuwe trend meer bekendheid te geven organiseren FlevoMeer Bibliotheek Dronten en De Stadmakerij een gratis informatieavond over Tiny Housing.

Trend uit financiële noodzaak

De Tiny House Movement bloeide op na de economische crisis in 2008 in de Verenigde Staten. Veel mensen verloren toen hun baan en konden ineens hun huis niet meer betalen. Sommigen van hen zochten toevlucht in kleine woningen. Maar deze trend werd niet alleen uit financiële noodzaak geboren. Een Tiny House wordt ook zelfvoorzienend en duurzaam gebouwd en zorgt voor een eenvoudig en overzichtelijk leven: lage woonlasten, nauwelijks onderhoud en weinig spullen.

Doordat er in Nederland ook steeds meer belangstelling komt voor deze nieuwe manier van wonen, organiseren FlevoMeer Bibliotheek Dronten en De Stadmakerij een informatieavond voor iedereen die meer wil weten over deze nieuwe woontrend. Zo komen Linde Hullegie en Kjeld Metsemakers vertellen over hun tiny house op de Roggebotstaete en vertelt Cora Bransen over haar initiatief Samen Wonen & Samen Zorgen en haar oplossing voor eenzame ouderen.