Groot Urker Dictee op z’n Vreems over Politiek

15 maart 2018, van 20:00 tot 22:00 | Gemeentehuis Urk

Kosten: gratis

Donderdag 15 maart wordt het jaarlijks terugkerende Groot Urker Dictee op z’n Vreems georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek Urk.

Dit jaar gaat het dictee over ‘politiek’. De politieke partijen op Urk zijn benaderd om suggesties te doen voor thema’s die voor kunnen komen in het dictee. Vervolgens heeft het dicteeteam zich gebogen over taalkundige hoogstandjes. Net als in voorgaande edities buigen de deelnemers zich weer over vele taaluitdagingen. Het dictee begint om 20.00 uur in het Gemeentehuis en is gratis toegankelijk.

Je kunt als individuele deelnemer deelnemen aan het dictee door mee te doen aan de voorrondes in het Urkerland maar ook teams van maximaal 5 personen zijn van harte welkom. Uiteraard is er ook ruimte voor degene die wel het dictee wil bijwonen maar niet wil meeschrijven.

Het is de 10e keer dat het dictee georganiseerd wordt. De organisatie is in handen van Berechja, Boekhandel koster, GBU en FlevoMeer Bibliotheek.

Het dictee wordt gesponsord door Boekhandel Koster, Visscher Seafood en Bakkerij Brouwer.

Boekenweek

De 83e Boekenweek vindt plaats van zaterdag 10 maart t/m zondag 18 maart 2018. Het thema van de Boekenweek is Natuur. Het Boekenweekgeschenk ‘Gezien de feiten’ wordt geschreven door Griet Op de Beeck, en Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay ‘Natuurlijk’. Met het Boekenweekgeschenk kunt u op zondag 18 maart de hele dag gratis reizen met de NS.
Het Boekenweekmagazine ligt ook voor u klaar, vol actuele boeken, bijzondere interviews en exclusieve reportages. Kom tijdens de Boekenweek langs in de bibliotheek en neem deze prachtige geschenken mee naar huis of de natuur in.