VeRgezicht op klimaat

10 december 2021, van 16:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Iedereen moet zich aanpassen aan de veranderingen van het klimaat. Provincie Flevoland, FlevoMeer Bibliotheek, Rioolbeheer Zeewolde, RSG Slingerbos|Levant, gemeente Zeewolde en We-Are-VR/UC360 hebben een unieke manier gevonden om duidelijk te maken hoe wij een steentje kunnen bijdragen aan het oplossen van het klimaatprobleem.

Jong en oud krijgen door middel van een VR-film een uniek virtueel kijkje op ons klimaat te zien. Daarna gaan we in gesprek met elkaar over klimaatproblematiek en doen we een quiz.

Kom naar de bibliotheek, ervaar de klimaatproblematiek en ga in gesprek met elkaar! Iedereen vanaf 10 jaar is van harte welkom om deel te nemen aan VeRgezicht op klimaat.

Gevolgen klimaatproblematiek

De gevolgen van de klimaatproblematiek zijn onvoldoende duidelijk voor het grote publiek. De urgentie om tot gedragsverandering te komen, ontbreekt. In Flevoland doen gemeenten en het waterschap veel moeite om duidelijk te maken dat er een probleem is en dat daar een oplossing voor moet komen.

Virtual Reality is een ultramoderne techniek waarbij met een 360 graden camera beelden worden opgenomen en animaties kunnen worden toegevoegd. Met animaties kan worden verbeeld wat de gevolgen kunnen zijn van klimaatverandering. Door middel van een speciale VR-bril kun je de film bekijken.