Voorleesfeest in Zeewolde

29 januari 2020, van 15:30 tot 16:30 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: gratis | geschikt voor kinderen tot 6 jaar

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Geniet woensdag 29 januari om 15.30 uur van een speciaal voorleesfeestje in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Tineke Willekes - De Goei van Kinderpraktijk COOL komt voorlezen met gebaren uit het prentenboek Moppereend. Na het voorlezen wordt er een knutselwedstrijd gehouden.

Er wordt niet zomaar voorgelezen, maar met gebaren. Bibliotheekmedewerker Madalina van Aartrijk: “Met behulp van gebarentaal kun je beter en makkelijker communiceren met kinderen die nog niet praten. Voorlezen met gebaren is prettig voor kinderen omdat ze woorden veel beter begrijpen omdat je het beeldend maakt.”

Kinderen tot zes jaar zijn vanaf 15.30 uur welkom op het voorleesfeestje. Na het voorlezen gaan wij regenbogen, wolken en eenden knutselen, verven of kleuren. Er zijn kleurplaten aanwezig voor de kinderen die niet willen of nog niet kunnen knutselen. De drie mooiste regenbogen/wolken/eenden krijgen een prijs. De winnaars worden op 5 februari bekend gemaakt. Speeltastisch, Bruna en De Leeuw Snacks sponsoren de prijzen voor de knutselwedstrijd.

De toegang is gratis. Verder krijgen kinderen (tot zes jaar) een cadeautje als ze lid worden van FlevoMeer Bibliotheek.

Voorlezen maakt grote lezers

In FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde wordt iedere eerste en derde woensdagmiddag van de maand voorgelezen aan jonge kinderen. Voorlezen is waardevol voor hun taalontwikkeling. Ze leren nieuwe woorden, vergroten hun taalbegrip en leggen hiermee de basis voor het leren lezen. Voorlezen maakt dus van kleintjes grote lezers.
 

Ook tijdens de Nationale Voorleesdagen

  • Vertelvoorstelling Moppereend

    Woensdag 22 januari komt eigenzinnig theater ZieZus een voorstelling geven over Moppereend.

    Van 15:00 tot 17:00

    FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

    wo 22 jan