Voorouderspreekuur voor vragen over stamboomonderzoek

6 oktober 2018, van 13:00 tot 15:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis

Elke eerste zaterdag van de maand kunt u tijdens het Voorouderspreekuur van 13.00 uur tot 15.00 uur terecht bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad met vragen over stamboomonderzoek.

Tijdens dit spreekuur kunt u aanschuiven bij leden van de Flevolandse afdeling van de Nederlandse Genealogische Vereniging. Met hun ruime ervaring en kennis op het gebied van stamboomonderzoek helpen zij andere genealogen graag op weg.

Breed spectrum aan hulpvragen

Mensen die bezig zijn met stamboomonderzoek kunnen op verschillende manieren vastlopen. De leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging hebben echter een brede kennis op dit gebied. Zo kunnen zij helpen bij vragen over heraldiek (familiewapens), computerprogramma’s die gebruikt worden voor stamboomonderzoek, de werkwijze van het zoeken of bij zoekvragen over de grens, zoals in Duitsland, Suriname, Turkije, Marokko en de Nederlandse Antillen. In deze gebieden gelden namelijk vaak specifieke procedures die gevolgd moeten worden. U hoeft niet lid te zijn van de vereniging om aan te schuiven bij het Voorouderspreekuur; ook als niet-lid kunt u terecht met vragen.