Vrijdag Blijdag: Werken met warmte

11 februari 2022, van 16:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen

Kosten: Gratis | Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

Tijdens deze ‘coole’ workshop zit je er warmpjes bij! Doe je mee op vrijdag 11 februari?

Het is altijd het gesprek van de dag in ons kikkerlandje, het weer. En dat is altijd te warm, te koud, te nat, kortom nooit goed. Maar hoe ontstaan die verschillende soorten weertypen nu eigenlijk? En de weertypen zijn ook afhankelijk van de seizoenen. Onze seizoenen wisselen omdat de aarde schuin staat ten opzichte van de zon. Maar ook de lucht heeft grote invloed op het weer. Dit ga je ontdekken tijdens deze les. Zo ga je zelf aan de slag met het maken van een regenwolk en ervaar je hoe luchtdruk werkt. En pas op, want misschien slaat zelfs de bliksem in in het lokaal!

Elke kaart is geldig voor één kind, ouder/verzorger heeft geen kaart nodig.

Over vrijdag Blijdag

Iedere tweede vrijdag van de maand is het Vrijdag Blijdag bij FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen. Tijdens Vrijdag Blijdag worden er gratis activiteiten en voorstellingen gegeven die op het eerste gezicht gewoon lijken, maar toch best heel bijzonder zijn.