Vrijdag Blijdag: Djembé workshop

12 oktober 2018, van 16:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen

Vrijdag Blijdag heeft altijd een leuke verrassing in petto. Dit keer is er een djembé workshop!

Djembé

Op een djembé spelen is hartstikke leuk, vooral omdat je al vrij snel in een groep gezamenlijk een leuk en opzwepend ritme kan spelen. Er zijn drie soorten slagen die tijdens de workshop aageleerd worden, dat zijn de slap, de bas en de toon. Met die slagen wordt een samen een mooi ritme ontwikkeld.

Doun Doun Clack Son

Doun Doun Clack Son, is de naam van de djembegroep uit Emmeloord. Deze bestaat zo'n tien jaar en speelt voornamelijk West-Afrikaanse ritmes. De groep probeert één keer per week samen te spelen en wil graag het enthousiasme dat de leden zelf hebben overbrengen op kinderen. Bij de workshops worden djembe's percussiemateriaal en de zogeheten Doun-Douns gebruikt: dat zijn drie grote trommels die bespeeld worden met stokken en waarmee het ritme wordt aangegeven.

Twee workshops

Er worden twee workshops gegeven. De eerste workshop begint 16.00 uur en de tweede workshop start om 16.30 uur. De Vrijdag Blijdag is gratis toegankelijk maar om zeker te zijn van een plek kun je via onderstaande knop een gratis kaartje downloaden. De djembé workshop is geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

Over Vrijdag Blijdag

Op Vrijdag Blijdag staat een leuke kinderactiviteit op het programma bij FlevoMeer Bibliotheek. Deze workshops en voorstellingen zijn educatief of ze inspireren om nieuwe dingen te onderzoeken. Vaak gaat het over dingen die gewoon lijken, maar die eigenlijk bijzonder zijn.