Vrijdag Blijdag: Djembé workshop

3 maart 2017, van 16:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het is weer Vrijdag Blijdag met het ritme van de bibliotheek mee, want we hebben een Djembé workshop. Dus dat wordt samen een prachtig ritme maken.

Ritme voor kinderen

Doun Doun Clack Son is de djembegroep uit Emmeloord. De groep bestaat al 10 jaar en ze spelen voornamelijk West-Afrikaanse ritmes. Het enthousiasme over djembés willen ze als groep graag overbrengen op de kinderen. 

Tijdens de workshops worden djembés, percussiemateriaal en Doun-Douns gebruikt. Huh, wat? Doun-Douns zijn drie grote trommels die bespeeld worden met stokken, hiermee wordt het ritme aangegeven. Djembé spelen is hartstikke leuk, vooral omdat je al vrij snel met een groep een leuk en opzwepend ritme kan spelen. In de workshop leren de kinderen drie soorten slagen: slap, bas en toon. Met deze slagen wordt samen een mooi ritme ontwikkeld. 

Mee doen? Haal hieronder dan je gratis kaartje.

Over Vrijdag Blijdag

Elke eerste vrijdag van de maand staat tijdens Vrijdag Blijdag een leuke kinderactiviteit op het programma bij FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant. Deze workshops en voorstellingen zijn educatief of ze inspireren om nieuwe dingen te onderzoeken. Vaak gaat het over dingen die gewoon lijken, maar die eigenlijk bijzonder zijn.