Vrijdag Blijdag - omgaan met geld doe je zo!

13 oktober 2017, van 16:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Als je 9 jaar bent mag je een Jongeren Betaalrekening openen bij Rabobank. Daar kun je dan mooi je zakgeld en verjaardagsgeld op storten, want ook op je betaalrekening krijg je rente. Maar hoe zorg je ervoor dat het je lukt om te sparen voor dat mooie Legopakket of dat spannende computerspelletje? En hoe gaat pinnen eigenlijk?

Kom naar Vrijdag Blijdag op 13 oktober in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. De Rabobank geeft dan de workshop ‘Omgaan met je geld doe je zo!’ De workshop is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Wanneer werd geld eigenlijk bedacht en waarom; de specialisten van de Rabobanken leggen het je graag uit. Ze nemen voorbeelden mee van aloude ruilmiddelen en leren je alle wetenswaardigheden over geld. Ook vertellen ze over sparen en verzamelen. Aan de hand van een interactief spel wordt je steeds wijzer op het gebied van geld zodat je ook zelf je eigen fortuin kunt verzamelen. 

En wist je dat Nederland had een echt geld Museum had, tja had: het is in 2013 gesloten, wegens gebrek aan… geld. 

Gratis te bezoeken

Deelname aan de workshop is gratis. Heb je belangstelling kom dan tijdens Vrijdag Blijdag naar de bibliotheek. 

Over Vrijdag Blijdag

Elke tweede vrijdag van de maand staat tijdens Vrijdag Blijdag een leuke kinderactiviteit op het programma bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Deze workshops en voorstellingen zijn educatief of ze inspireren om nieuwe dingen te onderzoeken. Vaak gaat het over dingen die gewoon lijken, maar die eigenlijk bijzonder zijn.