Vrijdag Blijdag Kikkerfestijn

13 september 2019, van 16:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Feest met jarige Kikker in FlevoMeer Bibliotheek met spelletjes en knutselactiviteiten.

Wie kent Kikker en zijn vriendjes niet? Dit groene beestje is dertig jaar geleden geïntroduceerd door tekenaar en schrijver Max Velthuijs en is in menig boekenkast te vinden. In 2019 bestaat Kikker 30 jaar en dat vieren we in FlevoMeer Bibliotheek met een waar Kikkerfestijn tijdens Vrijdag Blijdag. Alle kinderen tussen de 2 en 8 jaar (en hun ouders/verzorgers) zijn van harte welkom om deze middag gratis te bezoeken.

Spelletjes en knutselen

Tijdens het Kikkerfestijn kunnen de kinderen allerlei spelletjes doen rond Kikker en zijn Vriendjes. Ook wordt er een mooie vlaggenlijn geknutseld ter ere van de verjaardag van Kikker. Daarnaast worden er verhalen gelezen over het leven van het beroemde groene beestje en zijn vriendjes Eend, Varkentje, Haas en Rat.

Max Velthuijs

Kikker en zijn vriendjes zijn een creatie van schrijver en tekenaar Max Velthuijs. In de wereld van Kikker en zijn vrienden Eend, Haas, Varkentje, Rat en Beertje, bestaat geen gevoel voor status: iedereen is gelijk. Elk dier heeft zijn eigen karakter en zijn eigen vaardigheden. Ondanks de soms ‘zware’ onderwerpen, zoals verdriet, angst, watersnood en de dood, weten Kikker en zijn vrienden van het leven te genieten. Max Velthuijs is veelvuldig gelauwerd om zijn boeken. Zo won hij diverse Gouden Penselen en Griffels en werd zijn werk in meer dan 50 talen vertaald. Ook zijn er een tekenfilmserie en diverse musicals over Kikker en zijn vriendjes gemaakt.

Kaarten

Wil je mee doen aan de activiteit? Haal dan je gratis kaartje via onderstaande knop. 

Vrijdag Blijdag

Iedere maand is het Vrijdag Blijdag bij FlevoMeer Bibliotheek. Tijdens Vrijdag Blijdag worden er gratis activiteiten en voorstellingen gegeven die op het eerste gezicht gewoon lijken, maar toch best heel bijzonder zijn.