Vrijdag Blijdag: LEGO We Do 2.0

15 februari 2019, van 16:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Deze Vrijdag Blijdag is helemaal uitverkocht. Bouw je eigen LEGO robot tijdens de Vrijdag Blijdag: LEGO WeDo 2.0. Deze Vrijdag Blijdag is speciaal voor kinderen van 7-12 jaar.

LEGO We Do

Kinderen gaan aan de slag met het project Milo de Wetenschapsrover. Tijdens dit project leren de kinderen de basisfuncties van Lego WeDo 2.0. Ze bouwen de robot en leren deze te programmeren. Er wordt gewerkt met een app op de iPad, die leidt de kinderen langs de bouwinstructies en met de ipad kunnen ze uiteindelijk Milo programmeren.

Begeleiders van 21Toolkit helpen de kinderen stap voor stap.

21- eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machinen en bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Gratis

Deze Vrijdag Blijdag is voor kinderen van 7 tot 12 jaar, start om 16.00 uur en is gratis te bezoeken. Het aantal deelnemers is bepekt. Wil je zeker zijn van een plekje? Download dan snel een gratis kaartje!

Vrijdag Blijdag

Op Vrijdag Blijdag staat een leuke kinderactiviteit op het programma bij FlevoMeer Bibliotheek. Deze workshops en voorstellingen zijn educatief of ze inspireren om nieuwe dingen te onderzoeken. Vaak gaat het over dingen die gewoon lijken, maar die eigenlijk bijzonder zijn.