Vrijdag Blijdag: Bont en blauwe oceanen

11 maart 2022, van 16:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: Gratis | Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar

Hoe krijgen we onze zeeën en oceanen weer schoon? Daar gaat deze Vrijdag Blijdag op 11 maart over.

Onze aarde bestaat voor het grootste deel uit zeeën en oceanen. Helaas zijn deze flink vervuild. We kennen de plasticsoep, maar eens in de zoveel tijd vindt er helaas ook een olieramp plaats. Allemaal zeer schadelijk voor het leven in en rondom het water, maar ook indirect voor ons mensen.

Tijdens deze les onderzoeken je hoe schoon water lijkt en hoe schoon het werkelijk is, je maakt kennis met verdunningstechnieken om een vervuilende stof minder schadelijk te maken en je leert hoe de dichtheid van verschillende vloeistoffen gevaar kan opleveren voor de natuur. Al deze kennis komt samen in een opdracht waarin je de uitdaging aangaat een vervuilde modeloceaan olievrij te maken. Gaat het jou lukken?

Elke kaart is geldig voor één kind, ouder/verzorger heeft geen kaart nodig.

Over vrijdag Blijdag

Iedere tweede vrijdag van de maand is het Vrijdag Blijdag bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Tijdens Vrijdag Blijdag worden er gratis activiteiten en voorstellingen gegeven die op het eerste gezicht gewoon lijken, maar toch best heel bijzonder zijn.