Vrijdag Blijdag Mad Science HTK-wetenschap

8 november 2019, van 16:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Proefjes doen met huis-, tuin- en keukenmateriaal.

Denk je aan chemische reacties, dan denk je aan explosies, mondkapjes, veiligheidsbrillen en giftige stoffen. Maar dat het veel eenvoudiger kan, laat Mad Science zien tijdens de Vrijdag Blijdag. Want zonder dat je het in de gaten hebt, zie je misschien wel tientallen chemische reacties per dag! Je fiets roest een beetje, je vader bakt een eitje, je zusje maakt cupcakes… Allemaal chemische processen. Tijdens Vrijdag Blijdag leer je hier nog veel meer over.

Huis-, tuin- en keukenmateriaal

Kinderen leren tijdens de Vrijdag Blijdag met Mad Science aan de hand van allerlei onderzoekjes met huis-tuin-en-keukenmateriaal dat chemische reacties en natuurkundige processen vaak vlak voor hun neus afspelen. Zo doen we een zetmeelproef, maken we kennis met ‘oppervlaktespanning’ en experimenteren we met de dichtheid van verschillende vloeistoffen uit het keukenkastje.

Kaarten

Wil jij mee doen aan deze activiteit? Haal dan je gratis kaarten via onderstaande knop.

Vrijdag Blijdag

Elke maand is het Vrijdag Blijdag bij FlevoMeer Bibliotheek. Tijdens Vrijdag Blijdag worden er gratis activiteiten en voorstellingen gegeven die op het eerste gezicht gewoon lijken, maar toch best heel bijzonder zijn.