Vrijdag Blijdag: QR-code speurtocht

21 september 2018, van 16:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Vrijdag Blijdag heeft altijd een leuke verrassing in petto. Dit keer kunnen kinderen op jacht in de bibliotheek met een spannende QR-code speurtocht.

QR-code speurtocht

De speurtocht bestaat uit vragen die gaan over de boeken in de bieb. Om het antwoord op de vraag te ontdekken, moeten deelnemers een QR-code scannen. Op het beeldscherm van hun telefoon verschijnt dan een boek. Als ze het boek in de juiste kast weten te vinden, krijgen ze het antwoord op de vraag. Bij de antwoorden vinden ze ook letters. Alle letters samen vormen een woord. Ze moeten alleen nog wel in de juiste volgorde gezet worden. Als het juiste woord wordt ingeleverd, krijgen ze een leuke prijs.

Mee doen?

De middag begint om 16.00 uur en is gratis te bezoeken. De speurtocht is vooral bedoeld voor kinderen vanaf zes jaar, maar ouders mogen gerust meedoen! Vergeet niet om zelf een telefoon of tablet met QR-scanner mee te nemen.

Over Vrijdag Blijdag

Op Vrijdag Blijdag staat een leuke kinderactiviteit op het programma bij FlevoMeer Bibliotheek. Deze workshops en voorstellingen zijn educatief of ze inspireren om nieuwe dingen te onderzoeken. Vaak gaat het over dingen die gewoon lijken, maar die eigenlijk bijzonder zijn.