Vrijdag Blijdag: speuren naar sprookjes

1 september 2017, van 16:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Vrijdag 1 september is het weer Vrijdag Blijdag in bibliotheek Urk. Deze keer is er een speurtocht in samenwerking met de deelnemers van Triade. De deelnemers van Triade hebben een spannende speurtocht voorbereid. Ze verheugen zich er op om veel kinderen een leuke middag te bezorgen. Het thema van de speurtocht is "Sprookjes vind je in de bibliotheek".

Aan de hand van een route kunnen kinderen verschillende sprookjesfiguren vinden in de bibliotheek, deze hebben opdrachten en vragen voor de kinderen.  Een juist uitgevoerde opdracht of antwoord levert een puzzelstukje op. Uiteraard is er een beloning voor degene die de speurtocht op en juiste manie oplost.

Ervaren poppenspeelster

Monique Wakker heeft al tientallen voorstellingen op haar naam staan. Met bijzonder veel creativiteit maakt zij zelf decors en figuren voor haar voorstelling. Ze neemt de kleine kijker letterlijk mee het verhaal in. Verwondering en enthousiasme is wat zij in de kinderen losmaakt. De voorstellingen zijn zo aansprekend dat na het zien van de voorstelling menig bezoekertje vraagt: Mogen wij dat boek ook?

Gratis te bezoeken

Deelname aan de speurtocht is gratis. Het is wel nodig om je vooraf in te schrijven want de plaatsen zijn beperkt. Dit kan via onderstaande oranje knop.

Over Vrijdag Blijdag

Elke eerste vrijdag van de maand staat tijdens Vrijdag Blijdag een leuke kinderactiviteit op het programma bij FlevoMeer Bibliotheek Urk. Deze workshops en voorstellingen zijn educatief of ze inspireren om nieuwe dingen te onderzoeken. Vaak gaat het over dingen die gewoon lijken, maar die eigenlijk bijzonder zijn.