Vrijdag Blijdag: Theatergezelschap Bontehond

20 april 2018, van 14:00 tot 15:00 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Extra voorstelling Vrijdag Blijdag. Dit keer komt Bontehond, het theatergezelschap uit Almere, met de voorstelling Onder Water.

100 jaar Zuiderzeewet

2018 is een bijzonder jaar voor Flevoland. Het is het jaar waarin we stilstaan bij het feit dat het 100 jaar gelden is dat de Zuiderzeewet werd aangenomen. Deze wet maakte het mogelijk de Zuiderzee af te sluiten en een deel van deze woeste binnenzee in te polderen tot wat we nu kennen als Flevoland.

Onder Water

Speciaal rond het thema Flevoland werd de voorstelling Onder Water gemaakt. De voorstelling gaat over een bijzonder moment: het moment waarop Flevoland heeft gewonnen. Flevoland heeft alle andere provincies achter zich gelaten. Flevoland is de beste provincie van heel Nederland. En de hoofdprijs is: de Keizer van China.

In de voorstelling ONDER WATER komt er belangrijk bezoek naar de klas om China-Flevoland-Dag voor te bereiden. Maar wat gebeurt er als je bang bent dat je provincie niet mooi, leuk en bijzonder genoeg is? Een voorstelling over opscheppen en jezelf zijn. (Foto: © Kamerich & Budwilowitz) 

Extra voorstelling gratis te bezoeken

De voorstelling begint om 14.00 uur en is gratis te bezoeken. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Er is ook een voorstelling om 16.00 uur.

Over Vrijdag Blijdag

Op Vrijdag Blijdag staat een leuke kinderactiviteit op het programma bij FlevoMeer Bibliotheek. Deze workshops en voorstellingen zijn educatief of ze inspireren om nieuwe dingen te onderzoeken. Vaak gaat het over dingen die gewoon lijken, maar die eigenlijk bijzonder zijn.