Theatergezelschap Bontehond

9 maart 2018, van 16:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Urk

Kosten: gratis

Vandaag komt Bontehond, het theatergezelschap uit Almere, met de voorstelling Onder Water.

100 jaar Zuiderzeewet

2018 is een bijzonder jaar voor Flevoland. Het is het jaar waarin we stilstaan bij het feit dat het 100 jaar gelden is dat de Zuiderzeewet werd aangenomen. Deze wet maakte het mogelijk de Zuiderzee af te sluiten en een deel van deze woeste binnenzee in te polderen tot wat we nu kennen als Flevoland.

Onder Water

Speciaal rond het thema Flevoland werd de voorstelling Onder Water gemaakt. De voorstelling gaat over een bijzonder moment: het moment waarop Flevoland heeft gewonnen. Flevoland heeft alle andere provincies achter zich gelaten. Flevoland is de beste provincie van heel Nederland. En de hoofdprijs is: de Keizer van China.

In de voorstelling ONDER WATER komt er belangrijk bezoek naar de klas om China-Flevoland-Dag voor te bereiden. Maar wat gebeurt er als je bang bent dat je provincie niet mooi, leuk en bijzonder genoeg is? Een voorstelling over opscheppen en jezelf zijn. (Foto: © Kamerich & Budwilowitz) 

Gratis te bezoeken

De voorstelling begint om 16.00 uur en is gratis te bezoeken. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.