Warme Kerst met Joris' Kerstboom

6 december 2019 t/m 24 december 2019 | FlevoMeer Bibliotheken Lelystad en Noordoostpolder

Kosten: grats

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en Noordoostpolder staat vanaf 6 december een Joris’ Kerstboom.

Boodschap delen

De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In de bibliotheken kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Openingsmoment

Op vrijdagmiddag 6 december om 15.30 uur is in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad de officiële opening, waarbij veel bekende gezichten uit Lelystad aanwezig zullen zijn om als een van de eersten iemand in het licht te zetten.
Tijdens het openingsmoment krijgt Joris’ Kerstboom bij FlevoMeer Bibliotheek een goede start met maar liefst tien mooie gasten die iemand in het licht zetten. Aanwezig zijn stadsdichter Juul Baars, gedeputeerde Jop Fackeldey, nachtburgemeester Wim Botter, Utopodiumvoorzitter Ronald van Rees, Roosje Soekartinie van Rooijen van De Lantaarn Lelystad, Leroy van der Hurk oftewel de Ritmische Dichter, FlevoMeer Bibliotheekdirecteur Jan Gommer, meneer en mevrouw B. uit De Laarhof en Manon Geerlings van Resto van Harte, waar ze zelf ook meedoen aan de actie Joris’ Kerstboom. Uiteraard is iedereen van harte welkom om daarna ook iemand in het licht te zetten.

Uitgenodigd

In 200 bibliotheekvestigingen door heel Nederland staat in de maand december een opgetuigde kerstboom. Bezoekers worden uitgenodigd om hun dierbare in het licht te zetten.  

Betekenis

Naast de kerstboom in de bibliotheken staat een tafel met kerstballen. Deze kunnen bezoekers vullen met hun persoonlijke boodschap, een tekening of een foto van een persoon die veel voor hen betekent. Ze kunnen een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren. Zo groeit de boom uit tot een echte Joris’ Kerstboom.

Kerstgedachten

De kerstboom vol kerstgedachten wordt een ontmoetingsplaats. Het versieren en ophangen van de kerstballen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. Tijdens openingstijden kunnen bezoekers hun boodschap delen.