Wensboom in de bibliotheek

6 december 2018 t/m 24 december 2018 | FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Kosten: gratis

‘Lelystad geeft licht’ is een moment van samenzijn en samen sterk staan daarom staat er in de maand december een grote wensboom in de bibliotheek.

Wens

Lelystedelingen kunnen een kaartje in de wensboom hangen met een wens voor iemand anders. Op 24 december worden de kaartjes vervolgens aangeboden aan De Hanzeborg, Het Huis voor Taal en Het Leger des Heils, om ook deze mensen een stukje zorg en liefde aan te bieden in de decembermaand. Met deze actie wil de bibliotheek mensen bewust aan een ander laten denken.  

Vervolg

De Wensenboom is het vervolg op de Inspiratieboom. Deze stond vorig  jaar in de bibliotheek en hing vol met kaartjes om anderen te  inspireren! Ook dit jaar is iedereen weer van harte welkom om iets in de boom te hangen, maar ook om te komen kijken wat er allemaal in de boom hangt.

Wensboom voor iedereen

Bezoekers krijgen een kaartje en hen wordt gevraagd om hier een wens  op te schrijven voor iemand anders. Met iemand anders denken we aan bewoners van de Hanzeborg, deelnemers aan het Huis voor Taal en bezoekers van Het Leger des Heils. Vervolgens krijgt het kaartje met de wens een plekje in de boom. De gedachte achter de Wensenboom is om even van de eigen verlanglijstjes af te stappen en voor een moment heel bewust stil te staan bij een ander. Wie weet waartoe dat allemaal kan leiden! Zo komt de boom niet alleen steeds voller te hangen met vrolijk gekleurde kaartjes, maar ook met liefde en aandacht voor anderen. Dit sluit mooi aan bij de doelstelling van Lelystad geeft licht: warmte, gezelligheid, liefde en veel mooie (kerstboom)lichtjes.  

Kerstfeest in de bieb

Op vrijdag 21 december is er een speciaal kerstfeestje in de bibliotheek. Dan wordt er onder de Wensenboom voorgelezen en komt het gezinskoor uit de Petruskerk kerstliedjes zingen.  

Over Lelystad geeft licht

Lelystad geeft licht is een moment van samenzijn en samen sterk staan. Verschillende partijen in Lelystad slaan de handen ineen om van Lelystad geeft licht de gezelligste dagen in december te maken. Warmte, gezelligheid, liefde en veel mooie lichtjes. Daar staat Lelystad geeft licht voor. Met de Wensenboom sluit FlevoMeer Bibliotheek Lelystad aan bij deze campagne.