Werkzoekenden Café

15 maart 2018, van 09:30 tot 11:30 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het WerkZoekenden Café (WZC) Noordoostpolder organiseert samen met FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder bijeenkomsten voor belangstellenden die op zoek zijn naar werk. Donderdag 15 maart is er van 10.00 uur – 11.30 uur een bijeenkomst met als gastspreekster: Drs. Dicky Meyer : "Hoe vind ik mijn balans terug" na ontslag.

Omgaan met afwijzingen

Ontslagen worden voelt als een afwijzing en niemand vindt het leuk om te worden afgewezen. Je kunt ontslagen worden, omdat het bedrijf waarvoor je werkte
failliet is gegaan. Misschien is er na de reorganisatie geen plek meer voor je. Of je krijgt eenvoudig geen vaste aanstelling, nadat je twee jaar bij een bedrijf hebt gewerkt. Van mensen uit je omgeving krijg je goed bedoelde opmerkingen als: “Met jouw ervaring/opleiding/achtergrond heb je zo weer een baan. Wanneer je meerdere afwijzingen krijgt ondermijnt dit je zelfvertrouwen en je eigenwaarde krijgt een deuk. Hoe kun je leren met dit gevoel om te gaan?

Dicky heeft psychologie gestudeerd en is coach Repairing Balance. Het bijzondere aan deze methode is het stappenplan waarmee snel geconstateerd wordt waar een onbalans is ontstaan en welke stappen er genomen kunnen worden om weer in balans te komen.   

Werkzoekende Café

Het Werkzoekenden Café (WZC) Noordoostpolder organiseert samen met FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder bijeenkomsten voor belangstellenden die op zoek zijn naar werk. De bijeenkomsten zijn gericht op het vergroten van kennis en persoonlijke vaardigheden, die kunnen helpen bij het vinden van werk of opdrachten. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen aan de spreker, ervaringen met anderen uit te wisselen en te netwerken.

Jong, oud, net afgestudeerd, herintredend, al langer op zoek? Iedereen is van harte welkom vanaf 9.30 uur. De bijeenkomst start om 10.00 uur. De toegang is gratis, maar koffie, thee of fris zijn voor eigen rekening.