Maak je eigen computergame met Bloxels

22 september 2021, van 15:00 tot 16:30 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: € 5,- | Geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

Leer hoe je zelf een platformspel kunt ontwerpen met Bloxels. Dit zijn gekleurde blokjes waarmee je het spel ‘tekent’.

Bloxels

De verschillende kleuren staan voor verschillende onderdelen in het spel, roze blokjes stellen bijvoorbeeld lava voor. Als je klaar bent met een level dan scan je dit met de tablet. Vervolgens kun je in je eigen computerspel op avontuur! Je gaat in tweetallen aan de slag.

Kaarten

Kaarten voor de workshop Bloxels kosten €5,- en zijn hieronder of bij de informatiebalie in de bibliotheek te koop. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol!

21-eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

BiblioLab

Bij BiblioLab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. Met deze workshop leren kinderen een probleem te analyseren en op te lossen door goed in ‘stapjes’ te denken: een probleem in kleinere stukken opdelen en daar oplossingen voor verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen. Deze werkwijze is multi-inzetbaar en goed toepasbaar op vakken als rekenen en wiskunde.