Slimme robots Dash & Dot

27 oktober 2021, van 15:00 tot 16:30 | FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Kosten: € 5,- | geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar

Met Dash en Dot leer je spelenderwijs programmeren. Dash en Dot zijn twee robotjes die je kunt besturen met behulp van een app.

Workshop

Wanneer je hebt geleerd hoe je ze moet besturen kan je ze zo programmeren dat ze bijvoorbeeld naar je toe komen als je ze roept of je kunt ze een liedje laten spelen op een xylofoon. Je gaat in tweetallen aan de slag.

Kaarten

Wil jij je leren programmeren en je eigen robot besturen? Koop dan je kaarten voor Dash&Dot voor €5,- via onderstaande knop. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen, vol = vol.

21-eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machines. En bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.

Bibliolab

Bij Bibliolab kunnen kinderen meer leren over wetenschap en techniek. Met de workshop Lego WeDo leren kinderen een probleem te analyseren en op te lossen door goed in ‘stapjes’ te denken: een probleem in kleinere stukken opdelen en daar oplossingen voor verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen. Deze werkwijze is multi-inzetbaar en goed toepasbaar op vakken als rekenen en wiskunde.