Workshop Free Publicity GEANNULEERD

7 november 2018, van 19:00 tot 21:00 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: €90,- (excl. 21% btw)

Publiciteitscoach Nicky Corts van Nickypent.nl en schrijfster van het boek Experttips voor free publicity verzorgt op initiatief van FlevoMeer Bibliotheek een tweedelige workshop over gratis publiciteit.

Traditionele media

‘Tegenwoordig richt elke ondernemer zich op social media’, zegt de publiciteitscoach. ‘Maar voordat sociale media echt voor je gaan werken, ben je vaak een half jaar of een jaar verder en sommige ondernemers lukt het nooit.’ Zij pleit ervoor ook gebruik te maken van de traditionele media: kranten, tijdschriften, radio en televisie. ‘Want deze media hebben een enorm bereik. Veel meer dan je zelf kunt bereiken via je social media kanalen. Zeker als je bedenkt dat Facebook jouw berichten aan steeds minder volgers laat zien. Bovendien is aandacht in kranten en op radio en televisie nog gratis ook.’

Gratis in de krant

‘Verslaggevers plaatsen geen commerciële teksten of reclame. Daarvoor verwijzen ze je naar de advertentieafdeling. Toch blijven er genoeg bijzondere verhalen over waar je journalisten echt blij mee kunt maken’,  aldus Corts.  In deze interactieve workshop van twee avonden legt zij ondernemers uit hoe ze hun bedrijf zichtbaar maken in de media met de PIN-code voor gratis publiciteit. Dat is de methode die ze in haar boek beschrijft.

Nicky Corts

De publiciteitscoach is zelf jarenlangverslaggever geweest, maar als ondernemer kent ze ook de andere kant. Ze runt samen met haar man een biologisch pluimveebedrijf Egg-tivity in Havelte en ze krijgt regelmatig media-aandacht voor hun bedrijf, bijvoorbeeld in De Telegraaf, Een Vandaag en Hart van Nederland. Bovendien won ze onlangs de Vrouw in de Media Award voor de Provincie Drenthe, omdat ze zich in 2017 opvallend heeft gepresenteerd in de media. 

Bijzonder en nieuwswaardig

Met deze cursus wil ze voorkomen dat journalisten bedolven raken onder slechte persberichten, maar tegelijk wil ze ondernemers de kans geven om hun verhalen in de media te vertellen. ‘Regelmatig hoor ik interessante dingen die ze hebben meegemaakt. Waarom staat dat niet in de krant, vraag ik dan. Meestal beseffen ze zelf niet dat ze iets bijzonders doen of iets nieuwswaardigs hebben meegemaakt’, verklaart Corts.

Bibliotheek voor Ondernemers

De workshop ‘Hoe kom ik gratis met mijn bedrijf in de media?’ is een initiatief van FlevoMeer Bibliotheek. Onder de noemer Bibliotheek voor Ondernemers biedt de bieb jaarlijks een aantal workshops aan voor startende ondernemers. 

Foto: Bernard Kuipers