Workshop geldzaken

13 november 2018, van 10:00 tot 12:00 | FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

Kosten: gratis

Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) en FlevoMeer Bibliotheek organiseren dit najaar in de activiteitenruimte van de bibliotheek in Zeewolde twee gratis workshops geldzaken: ‘Uitkomen met je inkomen’ en ‘Recht op geld’.

Workshop ‘Recht op geld’

Als uw inkomen niet zo hoog is, heeft u recht op allerlei toeslagen, voorzieningen en kwijtscheldingen. Dat is soms een hele puzzel! In de workshop ‘recht op geld’ leert u waar u recht op heeft en hoe u problemen kunt voorkomen. U leert in deze workshop hoe u toeslagen, voorzieningen en kwijtscheldingen kunt aanvragen. Ook leert u welke wijzigingen u moet doorgeven, zodat u niet te veel of te weinig geld krijgt. Omdat veel regelingen erg ingewikkeld zijn, gaat er gemakkelijk iets fout. Zo kunnen er schulden ontstaan omdat u te veel heeft gekregen of ontvangt u niet alles waar u recht op heeft.

Aanmelden

De workshops worden verzorgd door budgetcoaches of sociaal raadslieden van MDF. In de workshop kunt u volop vragen stellen. Zo nodig hoort u waar u terecht kunt voor meer informatie, advies en hulp.

De workshop ‘Uitkomen met je inkomen’ vindt plaats op dinsdag 6 november van 10:00 tot 12:00 uur in de bibliotheek, 1e verdieping in de activiteitenruimte.De workshop ‘Recht op geld’ is op dinsdag 13 november van 10:00 tot 12:00 uur, eveneens in de bibliotheek, 1e verdieping in de activiteitenruimte.

Op de website van MDF www.mdflevoland.nl/recht-op-geld en www.mdflevoland.nl/uitkomen-met-je-inkomen leest u meer over deze workshops en kunt u zich ook aanmelden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de preventiemedewerker van MDF Wendy Rademakers, telefoonnummer 0321-319522 of via de mail w.rademakers@mdflevoland.nl