Workshop: LEGO WeDo 2.0

12 juni 2019, van 15:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Swifterbant

Kosten: €5,-

Bouw je eigen robot en programmeer deze tijdens de workshop: LEGO WeDo 2.0.

LEGO WeDo 2.0

De kinderen gaan aan de slag met project robot Milo de Wetenschapsrover. Ze gaan zelf een robot bouwen en leren ook hoe ze de robot kunnen programmeren. Tijdens de workshop wordt gewerkt met een app op de iPad, die helpt de kinderen met de bouwinstructies van de robot. Met de iPad programmeren ze uiteindelijk robot Milo.

Begeleiding

De begeleiding van de workshop Lego WeDo 2.0 wordt gedaan door getrainde medewerkers van de bibliotheek.

21- eeuwse vaardigheden

De maatschappij verandert door technologie en digitalisering van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Een gevolg is bijvoorbeeld dat meer mensenwerk wordt gedaan door machinen en bij steeds meer werk worden computers en ICT gebruikt. Werk verandert, functies veranderen. Kinderen hebben 21-eeuwse vaardigheden nodig om hierop voorbereid te zijn. FlevoMeer Bibliotheek stimuleert en ondersteunt deze nieuwe basisvaardigheden.