Scratch voor gevorderden

17 april 2019, van 15:00 tot 17:00 | FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen

Kosten: € 5,- voor kinderen van 9 tot 12 jaar

Kinderen spelen graag en veel spelletjes op de computer. Met de workshop Scratch voor Gevorderden kunnen kinderen van 9 tot 12 jaar zelf aan de slag om hun eigen spel te leren programmeren. We gaan niet meteen de nieuwe Fortnite ontwerpen, maar je kunt wel de eerste stap maken. Deze workshops wordt gegeven op woensdag 17 april van 15.00 tot 17.00 uur.

Workshop voor gevorderden

De workshop is bedoeld voor kinderen die al enige ervaring hebben met Scratch, het programma dat we gaan gebruiken om het spel te programmeren. Die ervaring kan zijn doordat ze er thuis of op school al eens mee hebben gewerkt of dat ze al eens eerder een workshop bij FlevoMeer Bibliotheek hebben gevolgd. De kinderen moeten een eigen account hebben en hierop kunnen inloggen tijdens de workshop. FlevoMeer Bibliotheek zorgt voor alle benodigde apparatuur.

Hoe werkt Scratch?

Met behulp van het game canvas gaan de kinderen zelf bedenken wat voor game zij willen maken en hoe ze dat kunnen programmeren. Er wordt door experts uitleg gegeven over het gebruik van zogenoemde ‘maatwerkblokken’ (hoe je een heel lange code overzichtelijker kunt maken) en het inbouwen van ‘signalen’. Met signalen kun je bijvoorbeeld de achtergrond veranderen of iets laten gebeuren, maar pas als er eerst iets anders is voltooid. Signalen zijn handig als je bijvoorbeeld levels wilt inbouwen in de game.

Problemen oplossen

Met de workshop Scratch voor Gevorderden leren kinderen een probleem te analyseren en op te lossen door goed in ‘stapjes’ te denken: een probleem in kleinere stukjes opdelen en daar oplossingen voor te verzinnen, om zo het hele vraagstuk op te lossen.

Tickets

Tickets zijn €5,- en te koop bij de balie of via onderstaande knop. Let op: er is beperkt plek.