Spam/malware herkennen, hoe doe ik dat?

1 oktober 2021, van 14:00 tot 15:00 | FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Kosten: Gratis

E-mails van rare afzenders, e-mails in het Engels of berichten waarin je dringend verzocht wordt om op een link te klikken. Gelukkig filteren onze mailboxen deze spamberichten er vaak al uit. Maar hoe herken je ze eigenlijk? Seniorweb legt op 1 oktober uit waar je op moet letten.

Wat is spam?

Spam is onder te verdelen in de volgende categorieën:

• ongevraagde aanbiedingen
  • nepberichten
  • verspreiding van kwaadaardige programma's – malware.

Het nadeel van dit type berichten is dat de kosten van het versturen verwaarloosbaar zijn en auteurs van spam beschikken over veel hulpmiddelen en bronnen voor nieuwe e-mailadressen. Wil je weten waar je precies op moet letten zodat je spam en malware optijd herkent? Meld je dan nu aan voor deze workshop.

Leer nieuwe digitale vaardigheden

Vandaag de dag zijn we steeds vaker online. We bestellen onze boodschappen via een app, we videobellen met familie en onze foto's staan in de cloud. Om met deze ontwikkelingen mee te gaan, of om de nieuwsgierigheid te stillen, organiseert FlevoMeer Bibliotheek Dronten samen met SeniorWeb verschillende workshops waarin je oefent met nieuwe digitale vaardigheden.